BibTex Citation Data :
@article{JPV17035, author = {Sutrisno Sutrisno and Mohamad Yulianto and Didik Ariwibowo}, title = {PENINGKATAN KAPASITAS PRODUKSI KACANG METE MELALUI PERBAIKAN PERALATAN PRODUKSI DAN LINGKUNGAN KERJA}, journal = {Jurnal Pengabdian Vokasi}, volume = {3}, number = {1}, year = {2023}, keywords = {Cashew; oven; spinner; sealer; idbu}, abstract = {Market driven increasing of fried and roasted cashew nut leads UD. Tiga Saudara to increase its capacity. Improvement of production equipments is one of the effort. Therefore IDBU programme aims to increase the capacity by modification of tray-type-oven, oil-drain spinner, and faster packing machine/sealer. A comprehensive steps is needed to achieve the IDBU programme target, those are: (i) design and fabrication of 20 kg/batch tray-type-oven with ON/OFF temperature control, (ii) design and fabrication of 7,5 kg/batch spinner, (iii) design and fabrication of 200 pack/hour conveyor-sealer, and (iv) realability of the machine. Implementation result of this programme are able to increase the processing capacity of cashew nuts up to 50%}, issn = {2621-8801}, pages = {291--295} url = {https://ejournal2.undip.ac.id/index.php/jpv/article/view/17035} }
Refworks Citation Data :
Last update:
I/We reserve the following :
{Saya sebagai penulis terkait, atas persetujuan semua penulis yang tertera pada naskah di atas,
dengan ini setuju untuk mengalihkan hak cipta karya tersebut kepada Sekolah Vokasi
Universitas Diponegoro sebagai penerbit jurnal. Saya / Kami memesan sebagai berikut:
Semua hak milik selain hak cipta, seperti hak paten. Hak untuk menggunakan semua atau
sebagian artikel ini di karya kami sendiri di masa mendatang, seperti di buku dan kuliah.}
View statistics
Jurnal Pengabdian VokasiJl. Prof. Sudarto, SH, Tembalang SemarangWebsite: https://ejournal2.undip.ac.id/index.php/jpvEmail: jpv@live.undip.ac.id