BibTex Citation Data :
@article{JPV13468, author = {Aldi Iskandardinata}, title = {Analisis Pengaruh Konsentrasi Ragi dan Jenis Nutrisi pada Fermentasi menggunakan Saccaromyces cereviseae terhadap Pembuatan Bioetanol dari Limbah Kulit Pisang Kepok}, journal = {Jurnal Pengabdian Vokasi}, volume = {2}, number = {3}, year = {2022}, keywords = {}, abstract = {Kepok banana peel as one of the household wastes and only to be thrown away us as researchers should be able to utilize banana peel waste to benefit the surrounding community. This banana peel waste should be treated so that it can be useful for the surrounding community, The enzymatic hydrolysis method is more often used because it is more environmentally friendly compared to acid catalysts. This study examines the treatment of NaOH, H 2 SO 4 0.5 n Urea, ZA and NPK. In making bioethanol the substrate in the fermentation concentration starter are 2 and 3% and the study was carried out for 72 and 144 hour at room temperature (25-35 o C) significant.}, issn = {2621-8801}, pages = {160--163} doi = {10.14710/jpv.2022.13468}, url = {https://ejournal2.undip.ac.id/index.php/jpv/article/view/13468} }
Refworks Citation Data :
Article Metrics:
Last update:
I/We reserve the following :
{Saya sebagai penulis terkait, atas persetujuan semua penulis yang tertera pada naskah di atas,
dengan ini setuju untuk mengalihkan hak cipta karya tersebut kepada Sekolah Vokasi
Universitas Diponegoro sebagai penerbit jurnal. Saya / Kami memesan sebagai berikut:
Semua hak milik selain hak cipta, seperti hak paten. Hak untuk menggunakan semua atau
sebagian artikel ini di karya kami sendiri di masa mendatang, seperti di buku dan kuliah.}
View statistics
Jurnal Pengabdian VokasiJl. Prof. Sudarto, SH, Tembalang SemarangWebsite: https://ejournal2.undip.ac.id/index.php/jpvEmail: jpv@live.undip.ac.id